BAKOSFA - Partner az otthonteremtésben!

történet

Küldetésünk:

„Kollégáimmal napról-napra azon fáradozunk, hogy asztalos üzemünkben és barkács boltjainkban a folyamatos megújulás mellett olyan termékeket gyártsunk vagy ajánljunk, amik a jó minőséget képviselik, és megrendelőink elképzelései szerint készülnek. Tesszük ezt azért, hogy lakása a barátságos berendezéseknek köszönhetően bensőséges otthonná váljon, ahová mindig szívesen tér haza.”

Bakos Miklós aláírása
Bakos Miklós
cégtulajdonos 

Cégtörténet

Bakos Miklós vagyok, a Bakosfa Kft. alapítója  és ügyvezetője. A faipari egyéni cégemet 1986-ban, 28 évesen két év szürkegazdaság után, mindössze egy szatyor kéziszerszámnyi törzs tőkével indítottam el. A kisebb javítási megbízások után komolyabb feladatok vállalását az egy évvel később versenytárgyaláson elnyert 54m2-es asztalosműhelyem tette lehetővé. Gépparkja és területe hamarosan 240 m2-esre bővült szorgalmamnak köszönhetően.

Az alapanyagok folyamatos biztosítását szolgálta a körtéri barkácsbolt megnyitása 1990-ben. A piacgazdaság kiteljesedésekor az üstökösszerűen feltűnő és elbukó vállalkozások időszakában mi a kiegyensúlyozott fejlődés stratégiáját követtük. A bővülő vállalkozásomhoz családtagjaim is csatlakoztak.

Marketing nélkül, jószerivel szájhagyomány útján terjedő jó hírünk eredményeként az üzleti forgalmam gyorsan növekedett és ez tette szükségessé az önálló faáru és zárszaküzlet kialakítását 1993-ban, majd 1995-ben különálló lapszabászatot a Körtéren, 1997-ben pedig egy speciális biztonságtechnikai üzlet megnyitását a Ferenc körúton. 2001-ben Budafokon megvásárolt gyárterületünk tette lehetővé az euro komfortos munkavégzést a cégközpont kialakításával. A beruházás megvalósítása egy fontos állomása annak az útnak, melyet munkatársaimmal elkezdtünk és szándékaim szerint eredményesen járul hozzá a további célok eléréséhez, hiszen létrejött az a biztos háttér, ahonnan tovább építkezhetünk.

bakosfa-kft-1986-2000_másolata.png 

A Mul-t-lock Ltd logója

Biztonságtechnikai érdeklődésünknek köszönhetően szereztük meg két külföldi zárcsalád kizárólagos forgalmazási jogát Magyarországon. 1998-ban az izraeli YARDENI zárcsalád, majd 2000-től az amerikai MASTER LOCK lakatcsaládnak vagyunk kizárólagos forgalmazói. 2006-tól a Mul-T-Lock izraeli zárcsaládnak lettünk kiemelt centerei. Célunk a külföldi cégekkel kötött megállapodás segítségével a magyar zárpiacon különleges minőségű termékek forgalmazása, illetve zárlati rendszerek, megoldások alkalmazása.

Az Ezermester hálózat logója
 
 

2009-ben az építőipart különösen sújtó válság ellensúlyozása érdekében összefogásra hívtam a barkács üzleteket az Ezermester barkács hálózat megalapításával. Célunk, hogy a kisvállalkozásként működő barkács üzletek ne tűnjenek el teljesen a hazai piacról, a multinacionális cégek mellett legyen hazai alternatívája is a vásárlóknak. Napjainkban minden telephelyünk hitelmentes cégtulajdon. Munkatársaim száma mára már meghaladja a 40 főt.